1. Wintersport Noorwegen
  2. Voss

Onze tips:

  1. Bij de Jong Intra boekt u een fantastische en betaalbare wintersport in Noorwegen.
  2. Wintersport in Noorwegen met Thomas Cook v.a. € 108 p.p.
  3. Geniet van het wintersportland bij uitstek met OAD v.a. € 149
  4. Boek en geniet van een wintersportvakantie Noorwegen bij Arke!

Skigebied Voss in Noorwegen

Voss is - net als Strandafjellet - echt een prachtig gelegen skigebied. Voss ligt vlak bij Bergen, midden in het Noorse fjordengebied. Skien in Voss is Noorwegen optima forma beleven.

In totaal heeft skigebied Voss zo'n 40 kilometer piste met en uiteenlopende moeilijkheidsgraad. Hierdoor hebben zowel de beginnende als gevorderde skier voldoende uitdaging. Ruim tien liften zorgt dat de wachttijden kort of geheel afwezig zijn. U heeft toegang tot pistes in twee aaneengesloten gebieden: Fjellandsby en Myrkdalen.

In het dorp is een ski-school waar ook voor de kleintjes gezorgd wordt. Skimateriaal huren is geen probleem. Dat kan o.a. bij diezelfde ski-school.

Het skidorp Voss zelf is gezellig. U vindt hier verschillende winkeltjes, restaurants en bars zodat u na het skien voldoende vermaak vind.

Verder kunt u in Voss nog talloze activiteiten ondernemen. Maak een tourtocht en geniet van het uitzicht op het Nærøyfjord en Aurlandsfjord. Kunt u kiten? Leer dan skien of boarden met een kite. Een hondensleetocht dwars door de Noorse natuur of parapenten is ook mogelijk.

- De officiele website van Voss
- De kosten voor een skipas Voss zijn ca. € 160
- Klik voor een pistekaart van Voss.