1. Wintersport Noorwegen
  2. Strandafjellet

Onze tips:

  1. Bij de Jong Intra boekt u een fantastische en betaalbare wintersport in Noorwegen.
  2. Wintersport in Noorwegen met Thomas Cook v.a. € 108 p.p.
  3. Geniet van het wintersportland bij uitstek met OAD v.a. € 149
  4. Boek en geniet van een wintersportvakantie Noorwegen bij Arke!

Skigebied Strandafjellet in Noorwegen

Eigenlijk kan een beschrijving voor het skigebied Strandafjellet vrij kort zijn: De omgeving is echt prachtig. U skied namelijk met uitzicht op het Norddalsfjord. Het gebied staat ook bekend om de grote hoeveelheden poedersneeuw dat hier de hele winter door valt.

Strandafjellet ligt in het westen van Noorwegen, precies even ver van Trondheim als van Bergen (250km). Het gebied is niet goed per trein bereikbaar. Pak een bus of huurauto vanaf het vliegveld van Trondheim of Bergen.

Strandafjellet is niet het grootste skigebied van Noorwegen. Wie echt alleen veel kilometers wil maken kan beter ergens anders heen. Maar zoals vaker in Noorwegen is het aantal geprepareerde piste geen graadmeter voor het totaal aantal mogelijkheden. Het is namelijk zeer goed off-piste skien in Strandafjellet.

Het dorpje Stranda biedt genoeg vertier, maar van een bruisende apres-ski is geen sprake.

U kunt in Strandafjellet de Alpepass kopen. Met deze pas heeft u toegang tot meerdere skigebieden (met makkelijk uitspreekbare namen) in het westen van Noorwegen: Strandafjellet Skisenter, Sunnmørsalpane Skiarena Fjellseter, Stordal Alpinsenter Arena Overøye, Stryn Skisenter en Harpefossen Skisenter.

De officiele website van Strandafjellet
Klik voor een pistekaart van Strandafiellet.