1. Wintersport Noorwegen
  2. Reizen

Onze tips:

  1. Bij de Jong Intra boekt u een fantastische en betaalbare wintersport in Noorwegen.
  2. Wintersport in Noorwegen met Thomas Cook v.a. € 108 p.p.
  3. Geniet van het wintersportland bij uitstek met OAD v.a. € 149
  4. Boek en geniet van een wintersportvakantie Noorwegen bij Arke!

Reizen naar Noorwegen

Voor een wintersport naar Noorwegen? Oslo ligt op zo’n 1300 kilometer rijden van Utrecht. U kunt op verschillende manieren naar Noorwegen reizen alvorens lekker te gaan skien.

Met de auto naar Noorwegen
Wie per se met de auto op wintersport wilt rijdt eerst naar Denemarken. Vanuit het noorden van Denemarken kunt u overvaren naar Oslo vanuit Hirtshals of Frederikshavn. U kan vanuit Oslo en Kristiansand uw weg vervolgen naar de eindbestemming. Het is ook goed mogelijk om vanuit Kopenhagen de brug te nemen. Vervolgens rijdt u via Zweden naar de skigebieden in het oosten en midden van Noorwegen zoals Lillehammer.

Noorwegen is wel een behoorlijk eind rijden. U bent ook behoorlijk wat tijd kwijt met de eventuele overtocht of het omrijden via Kopenhagen. Tevens kan de reistijd beinvloed worden door het winterweer. Zorg in ieder geval voor een auto die dit soort reizen goed aankan.

Met het vliegtuig naar Noorwegen
Vliegen naar Noorwegen is een goede optie voor uw wintersport. Binnen enkele uren bent u op de luchthaven van Oslo. Vanuit Oslo kunt u de trein of huurauto pakken naar uw eindbestemming. Ook een binnenlandse vlucht is mogelijk naar bijvoorbeeld Trondheim.

De luchtvaartmaatschappijen zijn in de winter goed ingesteld op wintersporters dus het zal niet al te veel problemen kosten uw materiaal aan boord te krijgen. Bijkomend voordeel van vliegen naar Noorwegen is dat u lekker fris uw bestemming bereikt. Na een lange autorit is dat doorgaans anders.

Reizen binnen Noorwegen
Noren zijn niet onbekend met winterweer. De wegen zijn daarom doorgaans goed onderhouden. Een treinreis door het indrukwekkende winterlandschap van Noorwegen is echt een aanrader. Vanuit Oslo en Trondheim zijn de Noorse skigebieden goed bereikbaar. Het is tevens - met oog op de strenge Scandinavische winters - een zeer veilige manier van reizen door Noorwegen.